Sunday 27th of September 2020

fresh menu leftfresh menu right

Őriszentpéteri Általános Iskola

bázis_szögletes_2020-2023.jpg

! Járványügyi protokoll PDF Nyomtatás E-mail

Járványügyi protokoll

Őriszentpéteri Általános Iskola

Tisztelt Szülők!


A most kezdődő tanév újdonsága egy olyan közegészségügyi intézkedési terv, amely az iskolák biztonságos látogatását teszi lehetővé a jelenlegi járványügyi helyzetben. Ez a terv tartalmazza a tisztasági követelményeket, a távolságtartás, a személyes érintkezés legfontosabb szabályait. Mindez az Önök családja érdekét is szolgálja, bár tapasztaljuk mindannyian, hogy ez plusz odafigyelést, felelős gondolkodást feltételez. Ezek betartatása kellő tapintatot igényel, hisz nem veszíthetjük szem elől: a gyerekeknek szükségük van most is - az egészségügyi óvintézkedések közt - a játékra, a szabad mozgásra, a közösségi életre, s nem élhetnek félelemben.

Mit tehetünk? Mit kérünk Önöktől?

 • Ha az iskola tanulói és dolgozói koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak magukon, orvosi vizsgálaton kell, hogy részt vegyenek.

 • A szülő köteles az iskolát tájékoztatni, otthon tartani a beteg vagy a beteggyanús gyermekét fertőzés gyanúja, vagy fennállása esetén. A szülő feladata a KRÉTA rendszer és az iskola honlapjának folyamatos nyomon követése.

 • Csak azok tartózkodhatnak az intézményben, akiknek feltétlenül szükséges. A szülő csak előzetes telefonos egyeztetés alapján léphet be az intézménybe, szájmaszk használata kötelező.

 • Létszámkorlátok: zárt helyiségben max. 100 fő, szabadtéren max. 500 fő a védőtávolság megtartásával.

 • Az osztályok keveredését lehetőleg el kell kerülni, lehetőleg ugyanazt az osztálytermet használják a tanulók, kivétel csoportbontásnál és a szaktantermek használata esetén. A termek szellőztetése minden szünetben szükséges.

 • A testnevelés órákat az időjárás függvényében szabadtéren kell tartani, mellőzni kell a szoros testi kontaktust igénylő gyakorlatokat. A szülő feladata szabadidő ruházat biztosítása a tanulók részére. Az eszközök fertőtlenítése szükséges.

 • Az intézményben kötelező a napi egyszeri fertőtlenítő nagytakarítás elvégzése.

 • Az iskola épületébe történő belépéskor mindenkinek kötelező a kézfertőtlenítő használata. Szünetekben alapos szappanos kézmosás ajánlott.

 • Maszk használata az épület folyosóin mindenki számára kötelező, illetve az informatika teremben a tanár döntése alapján. Minden informatika óra után az informatikai eszközök fertőtlenítése szükséges.

 • A szülő köteles szájmaszkot és textil törölközőt biztosítani a gyermek számára.

 • Ebédeltetés max. 30 fős csoportokban a megfelelő higiéniai szabályok betartásával.

 • Szülői értekezleten szükséges a járványügyi előírások betartása és betartatása. Legfőképpen a maszkviselés.

 

Kérjük Önöket, hogy hiteles forrásokból tájékozódjanak, e mellett  kövessék iskolánk honlapját és a KRÉTA üzenetküldő rendszerben megosztott információkat.


Mindannyiunknak nyugodt, biztonságos és eredményes tanévet kívánunk! Előre köszönjük az együttműködésüket!

 

 

Horváth László intézményvezető
és iskolánk tantestülete

 

Őriszentpéter, 2020. augusztus 28.